15 d’octubre, 2009

4a Pujada a la Creu de Can Cartró


Per quart any consecutiu, la secció santboiana de l’Òmnium Cultural Baix Llobregat organitza amb el suport de la regidoria de Medi Ambient i de Ràdio Sant Boi, la Pujada a la Creu de Can Cartró. Enguany però, aquesta pujada no serà completa, ja que aconseguir arribar a la Creu de Can Cartró hauríem de recórrer els darrers metres esquivant els efectes dels arbres i branques caigudes durant la desastrosa ventada del 24 de gener passat.
Malgrat això, no s’ha volgut abandonar fer la Pujada, encara que aquest any no es pugui arribar fins dalt de tot. La Pujada a la Creu reindivica la coneixença i la tradició reculada d’anar al turó de Can Cartró a berenar, fer aplecs o passejar en el lloc on abans hi havia el Pi de Can Cartró i anys més tard en el mateix indret la Creu.
Aquest any la masia de Can Palós centralitzarà les activitats. En primer lloc, en arribar allà al voltant de les 10 del matí, s’esmorzarà. Al cap d’una estona s’explicarà el paisatge de Sant Boi, especialment el de muntanya. També es visitarà la masia de Can Palós. A continuació hi haurà l’actuació d’un grup de Sant Boi, els Tritons, que ens portaran la seva música en un espai molt diferent als habituals escenaris de concerts.
Per acabar, qui vulgui passejar una mica més, segons les ganes del grup de gent, es tornarà rodejant la vall de Santa Bàrbara o bé fent un recorregut més curt per finalment tornar a casa a dinar.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Jaume, una troballa el teu blog! m'agrada molt el què expliques i com ho expliques.
En el cas concret de la pujada a Can Cartró, en aquesta ocasió no hi podré anar perquè tinc el menisc "cascat" però a la propera ben segur que m'hi apunto.