20 de gener, 2009

Salvem el Cabanyal de València


Ja fa més de 10 anys que els veïns i veïnes del barri del Cabanyal-Canyamelar de València estant organitzats fent front a un ambiciós projecte urbanístic impulsat per l’ajuntament de València, el qual en cas de portar-se a terme, significaria la desaparició del barri tal i com l’hem conegut fins als nostres dies.
La principal actuació a fer és l’obertura de l’Avinguda de Blasco Ibáñez, tot travessant el barri. Aquest fet significaria la desaparició de nombrosos edificis que donen personalitat a aquest barri mariner, barri amb una personalitat pròpia destacada.
En l’entrevista a Faustí Villora, portaveu durant molts anys de la plataforma Salvem el Cabanyal-Canyamelar, ens explica com han estat aquests anys de lluita veïnal per la salvaguarda de la trama i el paisatge urbà del barri.
Malauradament, des de fa pocs dies el Tribunal Suprem ha donat la raó a l’ajuntament de València per tirar endavant el perllongament de l’avinguda de Blasco Ibáñez. Caldrà veure en l’actual context de crisi, i en la conscienciació cada cop més arrelada dels veïns i veïnes del barri però també de la resta de la ciutat, si es materialitza el projecte tal i com es volia fer inicialment fa deu anys.


MEDIAMBIENT 13.01.09.mp3 - Salvem el Cabanyal (València)