09 de gener, 2009

El Patrimoni del Canal de la Dreta (I)

La creació dels canals de reg al delta del Llobregat va significar una autèntica revolució agrícola al delta del Llobregat. Es va passar del groc del secà al verd del regadiu.
Un testimoni d'aquella infraestructura que va transformar el delta és el Salt de la Mosset. Es tracta d'una partió del canal de la Dreta situada aprop d'un conegut centre comercial del Prat de Llobregat. En aquest punt trobem la divisòria del canal, un direcció al Llobregat i el més ample direcció cap al ucli urbà d'el Prat. També hi ha un petit salt d'aigua que li dóna nom. El que desconec és el terme Mosset. Al costat mateix hi ha una petita i senzilla casa que era la que habitava el zelador del canal.
Ara tot això es troba greument amenaçat per la futura construcció de l'eixample nord d'el Prat. Serà conservat el salt de la Mosset? i el canal,serà sepultat i amagat o bé integrat dins el nou barri?. Si atenem l'experiència, molt hem temo que correrà la mateixa sort que la masia veina de Can Carlets, desapareguda per poder construir el barri "sense noses". Per què no es va salvaguardar com un equipament per al futur barri?