14 d’abril, 2008

La clau d'aigua


La clau d'aigua, d'en Pere Tobaruela

Ara fa un any en Pere Tobaruela presentava una novel·la juvenil ambientada a la nostra comarca i més concretament a la zona del delta i del baix Ordal. Sota el nom de la Clau d'Aigua, el Pere ens presentava un món a cavall del temps present i amb escenaris reals amb un món, uns personatges i un temps passats i ficticis (finals s.II a. C.). Les aventures dels arduans tenen lloc en un món dominat pels romans i en una població de nom Subur on ara trobem Sant Boi. El Garraf i un incipient delta en formació apareixen en la novel·la. També ens apareix el seu barri de la infancia, Bellvitge i algunes localitzacions de la Marina santboiana. I és que el nostre entorn pot ser un lloc idoni on ambientar històries i narracions sense haver de recórrer als tipics espais de l'Anglaterra medieval o bé Barcelona.
Aquesta novel·la està publicada per Barcanova, dins la col·lecció Antaviana Nova. En Pere Tobaruela és escriptor i geògraf, fill del marge esquerre del delta, del Bellvitge fruit de l'al·luvió humà dels anys 60.

1 comentari:

Pere Tobaruela ha dit...

Hola, sóc l'autor del llibre. Algú es pot pensar, "per què deixa un comentari el propi autor? Segur que per fer publicitat del seu llibre o una cosa per l'estil". Doncs, no. La finalitat d'aquesta intervenció és per agrair-li a en Jaume la seva aportació al llibre: de les múltiples converses sobre el delta que vaig mantenir amb ell, vaig treure un material molt ric per articular la novel·la. Queda dit: gràcies, Jaume, per compartir els teus coneixement.