21 de juliol, 2008

Projecte Boscos de Muntanya al Parlem


Sovint es té la impressió que el nostre país es troba en un procés de desertització imperable. Res més falç. La massa boscosa no ha parat d'augmentar al llarg del passat segle XX. Les muntanyes catalanes havien estat conreades d'una manera massiva, aprofitant qualsevol racó, per costerut que fos. Això a les muntanyes baixes. A la muntanya mitjana passava el mateix, juntament amb l'aprofitament de la fusta i el carboneig. El resultat era un paisatge escàs de masses boscoses. Ara tot allò ja és història. Els boscos han tornat a ocupar el seu espai. Però curiosament, amb aquest fet, alguns paisatges amb un gran valor natural per la seva biodiversitat, com els prats de dall, han anat desapareixent. I també ha desaparegut molta cultura i coneixements al vosltant del bosc i el seu aprofitament.
És per això que des de l'Associació Hàbitats estan impulsant el Projecte Boscos de Muntanya. Vam estar conversant amb ells a la ràdio, al Parlem de Territori, parlem de medi ambient. Per segon any consecutiu realitzaran estades al Pallars Sobirà, concretament als municipis de Llavorsí i Rialp. Si voleu conèixer una mica més podeu escoltar el programa:
MEDI15.07.08.mp3 - Entrevista Projecte Boscos de Muntanya
Per altra banda l'Associació Hàbitats impulsar altres projectes, com ara el Projecte Rius, del qual n'hem parlat algun cop a la ràdio.