24 de maig, 2012

La Marina de Sant Boi l'any 2016?

A dalt podem veure una simulació de com podria quedar la Marina, en aquest cas la zona del Riu Mort i la Ribera, zones situades al marge dret del riu, així com també el sector Salines-Serrallo de Cornellà, ja al marge esquerra.
De color clar i encerclada ens apareix l'espai no construït ofert a Las Vegas Sands. Els gratacels anirien situats entre Cornellà i Sant Boi, la zona més allunyada de l'espai aeri de l'aeroport.


Com sovint s’afirma hi ha imatges que valen més que mil paraules... Si els diferents informes crítics vers l’Eurovegas (veure CECBLL) o el que es vulgui construir al delta són ja són prou contundents, no hi ha res més impactant que provar d’imaginar que vol dir una ciutat de nova planta al bell mig de la plana de la Marina.

Una illa urbana amb lleis pròpies amb un urbanisme que posaria fi a un paisatge cultural que és part del DNA de la comarca del Baix Llobregat. Sabrem respectar el nostre propi territori? Per què no hi ha una aposta real per potenciar aquest espai agrícola i les seves masies? I per què sempre en aquest país han d’haver-hi megaprojectes lligats a requalificacions de sòl lligats a la construcció, ja siguin JJOO, Expos,etc.

La imatge es prou eloqüent: Sant Boi passa a ser perifèria de Barcelona a perifèria de Las Vegas Sands Europe. Si mai ve una cosa així, que no ens passi res!.