21 d’octubre, 2008

Afganistan

L'Afganistan dins el conjunt de nacions del món mereix un tractament diferent; u país pobre, marcat per la violència i la intolerància envers els drets més elementals de les persones, especialment les dones, ha esdevingut un dels punts del planea que més mal de caps ha causat a nivell internacional. Ocupat per les Forces Internacionals de Seguretat (ISAF), sota el comandament de l'OTAN, aquest país muntanyós i continental va fer trontollar la poderosa URSS durant els anys 1980 i Occident a partir dels anys 1990.

Qui més malauradament ho està passant, i de llarg, són les dones. Només cal veure la tasca que està fent l'Associació de Cooperació per l'Afganistan, rebatejada recentmet com a Associació de Cooperació per l'Africa, Amèrica i l'Àsia.

En vaig estar parlant amb la seva presidenta, la Glòria Company, en el pograma de Ràdo Sant Boi, Parlem de territori, parlem de Medi Ambient. Les condicions de treball en un territori on continuament hi ha atemtats suicides a qualsevol estranger o afganès que col·labori en detriment de la manera de pensar i fer dels talibans són molt dures, tal i com ens explica la Glòria. ACAF té la seva seu a Sant Boi, concretament l'Hotel d'Entitats i sempre són benvingudes les persoes que hi vulguin col·laborar. Si en voleu saber més podeu escoltar l'entrevista:


ACAF.mp3 - Entrevista a Glòria Company, dACAF