28 de març, 2011

Inaugurat l'itinerari de la Pedra seca de Sant Boi


El passat dissabte 26 de març es va inaugurar de manera oficial el camí o itinerari de la pedra seca de Sant Boi de Llobregat.

La secció santboiana de l’Òmnium Cultural Baix Llobregat, el Centre Excursionista de Sant Boi i l’Ajuntament de Sant Boi representat pel regidor de Medi Ambient i Entorn Natural, en Josep M. Cervelló varen donar el tret de sortida a un recorregut de tipus circular pel vessant nord del Montbaig i amb una breu parada a l’ermita de Sant Ramon.

El recorregut, guiat i senyalitzat, es va iniciar amb la visita de la zona de lleure del Benviure. En aquest punt es va poder veure les millores realitzades després de les ventades del gener de 2009. Millores fetes sota criteris paisatgístics i recolzats amb la presència de la pedra seca com a element més destacat.

L’itinerari va continuar vers el camí Ral, que coincideix en un tram amb l’itinerari de la pedra seca. Aquest tram es circula per un bosc amb molt bon estat de conservació i a on es van poder observar un parell més de construccions de pedra seca.

La presència de murets de pedra seca és constant al llarg de tot el camí. De tornada,després de fer una parada a l’ermita, es va visitar una altra barraca de pedra recuperada així com la construcció del corral de cabres i la intervenció paisatgística situada a prop del dipòsit d’aigües de Barcelona.

La cinquantena de persones assistents van valorar molt positivament la posada en funcionament de l’itinerari, destacant sovint que havien descobert un patrimoni i uns camins que els eren completament desconeguts.