28 de setembre, 2008

3a Pujada a Can Cartró


El proper diumenge 5 d'octubre tindrà lloc per tercer any consecutiu la pujada popular al turó de la Creu de Can Cartró. Es tracta d'un dels indrets menys coneguts del nostre terme. Abans però, això no era així: la masia de Can Cartró i el turó situat més amunt, eren un lloc on moltes famílies santboianes, colomenques, i dels pobles del voltant, anaven a passar el dia, a buscar herbes del bosc, bolets,... a més era un lloc també s'hi anava a treballar a les nombroses vinyes de cirerers.
Amb el pas dels anys, les vinyes foren abandonades, i les passejades cal al turó de Can Cartró es van deixar de fer.
L'any 2006 des de l'Oreig (actual Òmnium Cultural) i amb el recolzament de moltes persones i del propi ajuntament de Sant Boi, vam voler recuperar la memòria i l'espai, i ho vam fer en commemoració del 50 è aniversari de l'aplec en el qual es va construir la creu.
El valor ambiental i cultural d'aquest indret fan que valgui molt la pena recuperar-lo per a tota la gent. Abans de la Creu, en aquest mateix lloc hi havia el Pi de Can Cartró. Era un pi d'unes proporcions enormes i segons es deia se'l podia distingir a forces quilòmetres de distància...
Així doncs, el diumenge 5 d'octubre ens trobarem a les 9h. del matí al carrer Eucaliptus. Al cap d'una estona i quant siguem força gent, cap a 2/4 a tot estirar, arrencarem cap a Can Palós. Allà podrem fer un most de fruita del nsotre Parc Agrari del Baix Llobregat i rebrem algunes explicacions del nostre regidor de Medi Ambient, en Josep M. Cervelló, sobre el valor i futur de la zona. D'allà anirem tot xino-xano cap a la Creu de Can Cartró. Dalt la creu, després d'unes paraules, tindrem l'actuació d'un duet encapselat per en Cesk Freixas.
En acabat tornarem al punt de sortida per anar a dinar cadascú a casa seva.
Es tracta d'una passejada senzilla però que a comptat amb l'organització de la secció santboiana d'Òmnium Cultural Baix Llobregat i les col·laboracions de Ràdio Sant Boi, Sol i Clima i les regidories de Medi Ambient i Entorn Natural i la de Cultura de l'Ajuntament de Sant Boi.

2 comentaris:

isafeu ha dit...

Llàstima que coincideix amb la romeria climentona a l'ermita del Roser!!!
i crec que també hi ha un acte amb els amics dels ocells a l'ermita de St Ramon!!!
Salutacions.

lespiell ha dit...

Sempre m'ha fet molta gràcia això de les "vinyes de cirerers", residu (si no vaig errada) de les antigues vinyes (de raïm) que la fil·loxera va fer desaparèixer. La Joanadelpigat té raó, els llobregatins d'aquesta zona ens haurem de tripartir! Quina pena... Gràcies per la informació i salut!