10 de juny, 2008

El Grup de Recerca del Quaternari de la Universitat de Barcelona

Ja des de fa alguns anys, la Monserrat Sanz i en Joan Daura fan recerca, en paraules majúscules, és a dir, trepitjant el territori tot aportant dades noves. La recerca a casa nostra mai ha estat prioritària en la nostra societat. Ells dos van crear el Grup de Recerca del Quaternari, vinculat al SERP –Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques- de la Universitat de Barcelona. En Joan Daura es va doctorar el passat mes de maig en prehistòria a partir de les seves recerques dins el Grup de Recerques.

La capacitat de treball del Grup de Recerques ha estat enorme: estan treballant tot l’àmbit del Baix Llobregat i el Garraf. Van ser els descobridors de la mandíbula de Neanderthal de la cova del Gegant de Sitges, han treballat a Begues, Gavà, Sant Boi, Vallirana i Castelldefels, i en aquests moments ha Viladecans on el proper dimecres 11 de juny presentaran conjuntament amb l’ajuntament de la ciutat, els resultats de les seves excavacions: rinoceronts ienes, cèrvols, tortugues, etc. una fauna i una flora d’uns ambients força diferents als actuals.

Si en voleu saber més podeu contactar a la seva adreça d’internet a:

Grup de Recerca del Quaternari o bé podeu escoltar l’entrevista a la Montserrat Sanz a l’espai Parlem de territori, parlem de medi ambient de Ràdio Sant Boi: